Matlådeprepp och filmkväll

Under några veckor framåt kommer jag att ha mycket extra som har med jobbet att göra. Det är både konferenser och möten som kommer att dra ut på min arbetstid väldigt mycket. Kommer att vara trött och hungrig när jag sent omsider kommer hem igen. Därför tänkte jag vara så fiffig att jag färdigt lagar mat här hemma nu under helgen. På detta vis behöver jag inte börja med matlagning på kvällen utan kan bara värma den färdiga maten i mikron och slänga mig i soffan framför teven. Tänker göra mat för en vecka i taget och hann redan idag köpa lite ingredienser inför den kommande matlistan.

Köpte lite ingredienser

I går skaffade jag köttfärs och fisk samt lite rotfrukter. Av dem gjorde jag lasagne som jag älskar. En form lasagne räcker minst två dagar. Sedan blev det ugnsfisk. Köpte en forell som jag smaksatte med kryddor och örter. Ugnsfisk äter jag med potatis och sallad. Till sist gjorde jag grönsakssoppa. Det blev denna gång batatsoppa dit jag satt förutom batat lite potatis, morötter och örter. Tycker väldigt mycket om batatsoppa så den gjorde jag en stor sats av som jag sätter i frysen. Tror minsann att det räcker av den även till följande veckor.

Det blev också en filmkväll

Senare hann jag ännu se på en film. Har för länge sedan bandat en av Twilight -filmerna och nu äntligen fick jag se den. Detta var den andra i serien, den som heter New Moon. Jag bara älskar filmerna. Har sett alla andra men den här blev osedd då det begav sig. Förstår nog mycket väl att dessa blivit så populära. De innehåller ju allt man kan tänka sig. De är rysligt spännande. De är romantiska och faktiskt också roliga. Och så är ju Robert Pattinson med i dem och han är ju många kvinnors stora favorit. Så även min.

Nu skall jag diska snabbt efter mig och sedan skall jag ta mig en snabb dusch och krypa ner i sängen. God natt!