Konserter och festivaler jag ska gå på i år

Ni som följer min blogg vet att jag älskar att gå på konserter, festivaler och andra evenemang både utomlands och hemma i Sverige. Det hör liksom lite sommaren till att resa iväg någonstans med sina bästa vänner, i sin coolaste outfit och lyssna på skön musik medan solen går ner över folkmassorna.

Förra året tillbringade jag dock nästan hela sommaren i New York på grund av min praktikplats där, och jag gick därför miste om alla roliga spelningar. Tummen ner för det! Men i år har jag dragit ihop ett gäng av mina absolut närmaste kompisar, och vi ska göra en roadtrip genom hela Sverige! Vi kommer att stanna till på de bästa konserterna och festivalerna. Nedan listar jag de stopp vi tänkt göra – kanske ses vi där?

Zara Larsson

Vårat äventyr utgår från Stockholm, den första juni. Då spelar nämligen Zara Larsson på Gröna Lund och vi kunde inte vara mer exalterade! Zara är en stor förebild och idol, framförallt vad gäller hennes feministiska engagemang. Vi får bara hoppas att solen skiner på oss!

Summerburst

Dagen efter, andra juni, sätter Summerburst igång. Festivalen som är ett måste för alla stockholmare, och där man varje år tränger sig genomsvettig till fantastiska toner av underbara artister. I år ser vi fram emot Deadmau5 och Kungs (Men Zara Larsson spelar även här så det kanske blir en favorit i repris också).

Bråvalla

Vi ger oss av ner till Bråvalla några dagar in i juni och stannar till på ett par häftiga spelningar på vägen ner. 28/6 sätter själva festivalen igång så vi måste hinna dit till dess, men viktigast är att vi är där 29/6 för då spelar Laleh! Vår underbara älskade idol Laleh, utan henne blir det ingen sommar. Tyvärr så missar vi Roskilde-festivalen i år, eftersom den sätter igång samma datum, men man kan ju inte få allt.

Way out West

Efter någon månad ”on the road” beger vi oss ner till västkusten och festivalen Way out West, 11/8. Det är ett fantastiskt sätt att avsluta en festivalturné och jag kan ser fram emot artister som Robyn, Säkert! och Pulp.
Det här kommer bli bästa sommaren någonsin!